Bel ons:

072-520 40 70

E-mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is Oefentherapie Mensendieck?

bericht van 12 maart 2020

Uw rug doet steeds opnieuw pijn. De klacht aan uw nek komt wéér terug. Aan het eind van een lange werkdag weet u niet meer hoe u moet zitten om van de pijn af te komen. U kunt wachten tot dat de pijn uiteindelijk wegtrekt of denken dat er het er gewoon bij hoort.

Het blijft voor u een vraag waar de klachten vandaan komen en vooral hoe deze verholpen kunnen worden. Bij deze vraag kan oefentherapie, gegeven door een oefentherapeut, hulp bieden. Dit door samen met u een structurele oplossing voor uw klacht te vinden.

 

Hoe is jouw houding? Hoe beweeg jij?

 

De meeste bewegingen die je op een dag maakt voer je uit zonder er bij na te denken.

Iedereen heeft een eigen houding en manier van bewegen. Niet al deze manieren zijn goed voor het lichaam. Ook door bepaalde afwijkingen of aandoeningen, denk aan reuma of astma, kun je problemen krijgen met je alledaagse beweging. Het aanpassen van die houding is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Want je hoofd kan het wel anders willen doen, maar je valt snel weer terug in oude gewoontes. De oefentherapeut kan je dan helpen. 

 

De oefentherapeut kijkt samen met jou naar je leefstijl, je lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Door samen je alledaagse handelingen te bekijken en te analyseren, kunnen veel klachten worden herleid. Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar je hele lichaam. En zodra je weet waar de pijn vandaan komt en hoe je houding en manier van bewegen je klacht beïnvloedt, wordt samen een oplossing bedacht. Op deze manier kan je, ook voor de lange termijn, met plezier blijven bewegen! (VvOCM, 2020).

 

Wil jij graag meer over oefentherapieweten of een afspraak maken? Dan kan je contact opnemen met 072 520 4070 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..