Bel ons:

072-520 40 70

E-mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe gaan we meer bewegen op het werk?

bericht van 16 juli 2021

Het thuiswerken wordt langzamerhand weer ingeruild voor het werken op kantoor. Voor veel mensen is dit een welkome verandering. Zeker omdat het thuiswerken voor een toename van een lichamelijke klachten heeft gezorgd. Toch zijn met het werken op kantoor de lichamelijke klachten en de risico’s hierop niet in een keer weggenomen.

Uit onderzoek blijkt dat mensen tijdens het thuiswerken nog meer en langer zijn gaan zitten. Maar de jaren daarvoor werd op kantoor ook vaak en lang gezeten, de Nederlander zit dan ook gemiddeld 8,9 uur per dag. Daarmee zitten de Nederlanders het meest van alle Europese landen.

Gelukkig biedt omschakeling van thuiswerken naar werk op kantoor kans op verandering. Een mooi voorbeeld hiervan is bij de start van het kantoorwerk eens kritisch te kijken naar jouw eigen werkplek. Staat jouw scherm bijvoorbeeld op ooghoogte afgesteld? En geeft jouw bureaustoel wel voldoende ondersteuning voor de onderrug? Een paar kleine aanpassingen kunnen al effect hebben op lichamelijke klachten! Maar het aanpassen van de werkplek alleen is niet voldoende om klachten te voorkomen of te verhelpen.

Het meest belangrijke is natuurlijk voldoende beweging. Tijdens het thuiswerken zijn er al goede initiatieven gestart, zoals een wandelvergadering en het wekelijkse beweegmoment.
Dit zijn mooie acties om ook tijdens het kantoorwerk toe te passen. Zo zijn er nog veel meer manieren om meer te bewegen op een werkdag, thuis of op kantoor.

Zou je graag ondersteuning willen voor het instellen van de werkplek en/of het bewegen op de werkplek? Bij Fysiotherapie Elisabeth hebben we naast fysiotherapeuten ook een oefentherapeut die hierbij goed advies kunnen geven!

Bronnen:

https://www.sportenbewegenincijfers.nl/kernindicatoren/zitgedrag     

https://www.flexas.nl/blog/blijf-in-beweging-met-een-bureaufiets-op-kantoor

 

kantoorfiets