Bel ons:

072-520 40 70

E-mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Boksen en Parkinson

bericht van 25 juni 2021

De afgelopen jaren komt in veel onderzoeken naar voren dat, intensief sporten extra belangrijk is voor mensen met de ziekte van Parkinson. Bokstraining met een bokszak is een sport waarbij je intensief kunt trainen op je eigen niveau. Uit onderzoek blijkt dat mensen snel verbeteringen merken op verschillende gebieden, zoals een betere slaapkwaliteit, minder slaperigheid overdag en een verbetering van depressieve klachten. Ook scoren mensen hoger op een vragenlijst die de kwaliteit van leven meet.

Een onderzoek uit 2020 laat zien dat het valgevaar enorm afnam bij mensen met Parkinson die bokstraining volgden. Toen de training stopte als gevolg van de Corona maatregelen nam het valrisico weer toe.

Tijdens een bokstraining werk je aan behendigheid, snelheid, algehele spierkracht, conditie, oog-hand coördinatie en balans.

Met deze informatie en de ervaring opgedaan bij een workshop Parkinson en boksen op het Parkinsonnet congres zijn de Parkinsonfysiotherapeuten Linda Schenk, Josine Veldman en Bernadette Keijzer op zoek gegaan naar een mogelijkheid om deze training in de regio Alkmaar beschikbaar te maken voor mensen met Parkinson. Dave Vader van DV Sports was meteen enthousiast en afgelopen maandag 21 juni heeft de eerste training plaatsgevonden. Alle deelnemers waren enthousiast  en aangenaam verrast met hun vermogen tot intensieve training en het doen van de verschillende boksoefeningen die een beroep doen op snelheid en coördinatie.

Vanaf maandag 28 juni start er een wekelijkse training van 11:30 tot 12:30 onder begeleiding van een trainer.

Om je aan te melden voor een proefles kun je contact opnemen met DV sports via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je liever eerst advies of deze training geschikt is dan kunt u een afspraak maken met Linda, Josine of Bernadette via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 072-5204070

Parkinson en boksen