Bel ons:

072-520 40 70

E-mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oefentherapie voor thuiswerkers

bericht van 19 februari 2021

Na bijna een jaar thuiswerken worden de gevolgen hiervan steeds duidelijker. Uit onderzoek van het CNV blijkt dat 41% van de werknemers vaker klachten ervaart aan schouder, nek of arm sinds zij thuiswerken.

45 % zegt dat de werkplek niet voldoet aan de Arbo-eisen. Daarnaast zijn thuiswerkers nog meer gaan zitten. Bijna 90% zit minstens 6 uur per dag achter een beeldscherm, gemiddeld bijna 8 uur per dag. Ook in de vrije tijd zitten thuiswerkers nog eens 5 uur, één uur en driekwartier meer dan eind 2019 en driekwartier meer dan van de zomer. Juist dat lange zitten in een ongunstige werkhouding, met mogelijk ook nog een niet optimaal ingestelde werkplek vergroot de kans op lichamelijke klachten flink.

Bijna 1 op de 4 thuiswerkers wil ook na de crisis grotendeels thuis blijven werken. Daarnaast wil 43% thuiswerken combineren met werken op locatie. Dit maakt het belang van een goed thuiswerkplek met een goede houding en voldoende beweging nog belangrijker.

Gelukkig kan oefentherapie hulp bieden! De oefentherapeut is expert in houding en beweging. Samen kijken we naar jouw werkhouding. Door advies en oefeningen leer je een gunstige werkhouding aan te nemen. Daarnaast wordt er gekeken naar de ergonomie van de thuiswerkplek en advies gegeven over hoe je op een goede manier voldoende kan bewegen. Advies van de oefentherapeut is zowel fysiek in de praktijk, bij jou thuis, maar ook online mogelijk. Dit met als doel om het thuiswerken nu en mogelijk in de toekomst productief en pijnvrij door te komen!

Bronnen:

https://www.cnv.nl/actueel/nieuws/nieuwsdetail/cnv-onderzoek-thuiswerker-vaker-last-van-fysieke-klachten/

https://www.tno.nl/nl/over-tno/nieuws/2021/2/kwart-thuiswerkers-na-corona-deels-thuis-blijven-werken/