Bel ons:

072-520 40 70

E-mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bericht van 06 september 2019

Het team van Fysiotherapie Elisabeth zet zich in om het handelen en de kennis van onze fysiotherapeuten up to date te houden.

lees meer
bericht van 30 augustus 2019

Een multidisciplinaire behandeling op maat voor kinderen en jongeren met overgewicht.

lees meer
bericht van 12 augustus 2019
Bewegen levert een belangrijke bijdrage in het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Voor mensen met Diabetes Mellitus type 2 (DM2) is er bij ons de mogelijkheid om dit onder begeleiding van een fysiotherapeut te ervaren.
lees meer
bericht van 05 augustus 2019

In september starten Chantal Van de Wal en Sabine Höhner met de gecombineerde leefstijl interventie (G.L.I.) De G.L.I. is gericht op het stapsgewijs verbeteren van je leefpatroon om zo een verandering van de leefstijl te realiseren. De interventie gaat in op voedings- en eetgewoontes, een gezond beweegpatroon en hoe om te gaan met slaap en stress.

lees meer
bericht van 24 juli 2019
Het kan u haast niet zijn ontgaan, van woensdag 7 t/m zondag 11 augustus zal het Europees Kampioenschap Wielrennen in Alkmaar plaatsvinden. De te rijden wedstrijden vinden plaats op verschillende parcoursen en tijdstippen. Meer informatie over dit evenement vindt u op www.alkmaar-cycling.com.
lees meer
bericht van 11 juli 2019

Peesblessures zijn veel voorkomende en soms hardnekkige blessures. 
De meest bekende zijn die van de achillespees, kniepees en de pezen van de elleboog en schouder.

lees meer
bericht van 28 juni 2019

Vakantie! Maar ook voor goede voornemens. Het is makkelijker en beter om in de zomer te denken aan goede voornemens. De zon schijnt immers, de dagen zijn lang en er is gezond vers eten in overvloed. 

lees meer
bericht van 14 juni 2019

Een groot gedeelte van de volwassenen heeft of krijgt te kampen met pijn in de voet.
Voetklachten worden vaak behandeld middels zolen en rust houden.

lees meer
bericht van 07 juni 2019

Nog voor de zomer starten in een ZwangerFit groep? Dat kan!!! De komende maand is er een extra ZwangerFit groep op donderdag om 17.30 tot 18.30! Aanmelden en info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

bericht van 03 juni 2019

Deze toppers van team Fysiotherapie Elisabeth hebben meegedaan aan de Alkmaar City Run!

 

bericht van 03 juni 2019

Trots op deze kanjers! 
Een aantal van de kinderen die bij ons in de praktijk komen hebben de laatste weken hard getraind voor dit leuke hardloop evenement. 

lees meer
bericht van 31 mei 2019

Op woensdag 22 mei heeft MS vereniging Noord-Holland een scootmobiel tocht door
de Schoorlse duinen georganiseerd. Ook patiënten bij ons uit de praktijk deden mee.

lees meer
bericht van 30 mei 2019

Veel trots willen we laten weten dat Chantal en Sabine gaan starten met de GLI Elisabeth!

De GLI staat voor gecombineerde leefstijl interventie. een programma dat gericht is op een verandering van de leefstijl. Het programma richt zich op begeleiding bij en advies over een gezonde leefstijl, gericht op voeding, bewegen en stress.

lees meer
bericht van 24 mei 2019

Roos en Lara, twee van onze kinderfysiotherapeuten, gespecialiseerd in kinderneurorevalidatie zijn naar het kinderneurologie congres geweest. 

lees meer
bericht van 16 mei 2019

19 april en 14 mei hebben we weer 36 mensen met de ziekte van Parkinson getest. Dit doen we elk half jaar, om te monitoren hoe het gaat met de conditie, de balans, de kracht en het val risico.

lees meer
bericht van 30 april 2019

Goed nieuws! Vanaf 4 mei is er ook een ZwangerFit groep op zaterdag! We starten om 9 uur. Mocht je mee willen doen, aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bericht van 23 april 2019

Zoals ieder jaar zijn ook wij weer van de partij bij de Rollebol Kidsrun tijdens de Alkmaar City Run by Night! 

lees meer
bericht van 05 april 2019

In samenwerking met drie Alkmaarse huisartspraktijken, te weten Huisartsenpraktijk de Bergerhoef, De Entree en Medisch Centrum Elisabeth, starten wij vanaf 16 april weer met de Nationale Diabetes Challenge (NDC).

lees meer
bericht van 03 april 2019

Vanaf mei 2019 gaan Chantal en Sabine starten met de gecombineerde leefstijl interventie binnen onze praktijk. Het is een combinatie van behandelingen gericht op gezond leven met aandacht voor bewegen, voeding en coaching. Het is een programma voor mensen van 18 jaar of ouder, met overgewicht en risico op diabetes en of hart- en vaatziekten, of als je ernstig overgewicht hebt. 

Het is een kosteloos traject van 2 jaar, wat vergoed wordt uit de basisverzekering (zonder invloed op jouw eigen risico)

Voor meer info: leefstijlinterventies.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

bericht van 29 maart 2019

Onderzoekers van het Radboud UMC hebben een nieuwe zenuwbaan ontdekt in de hersenen.

lees meer