Bel ons:

072-520 40 70

E-mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bericht van 16 mei 2019

19 april en 14 mei hebben we weer 36 mensen met de ziekte van Parkinson getest. Dit doen we elk half jaar, om te monitoren hoe het gaat met de conditie, de balans, de kracht en het val risico.

lees meer
bericht van 30 april 2019

Goed nieuws! Vanaf 4 mei is er ook een ZwangerFit groep op zaterdag! We starten om 9 uur. Mocht je mee willen doen, aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bericht van 23 april 2019

Zoals ieder jaar zijn ook wij weer van de partij bij de Rollebol Kidsrun tijdens de Alkmaar City Run by Night! 

lees meer
bericht van 05 april 2019

In samenwerking met drie Alkmaarse huisartspraktijken, te weten Huisartsenpraktijk de Bergerhoef, De Entree en Medisch Centrum Elisabeth, starten wij vanaf 16 april weer met de Nationale Diabetes Challenge (NDC).

lees meer
bericht van 03 april 2019

Vanaf mei 2019 gaan Chantal en Sabine starten met de gecombineerde leefstijl interventie binnen onze praktijk. Het is een combinatie van behandelingen gericht op gezond leven met aandacht voor bewegen, voeding en coaching. Het is een programma voor mensen van 18 jaar of ouder, met overgewicht en risico op diabetes en of hart- en vaatziekten, of als je ernstig overgewicht hebt. 

Het is een kosteloos traject van 2 jaar, wat vergoed wordt uit de basisverzekering (zonder invloed op jouw eigen risico)

Voor meer info: leefstijlinterventies.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

bericht van 29 maart 2019

Onderzoekers van het Radboud UMC hebben een nieuwe zenuwbaan ontdekt in de hersenen.

lees meer
bericht van 22 maart 2019

Na 9 plezierige jaren bij Fysiotherapie Elisabeth te hebben gewerkt heeft Mirjam het besluit genomen om te stoppen bij ons op de praktijk.

lees meer
bericht van 21 maart 2019

Kinderfysiotherapie is al jaren een begrip binnen Fysiotherapie Elisabeth op de van Everdingenstraat.
Begin april vorig jaar opende de Praktijk voor KIND & JEUGD Alkmaar haar deuren op de Kennemerstraatweg 12A.

lees meer
bericht van 14 maart 2019

Vanaf volgende week woensdag zit Diederik Verhoeven weer van 18:00 tot 20:00 op de AMHC voor een inloopspreekuur. 
U kunt hier vrijblijvend binnenlopen met vragen omtrent uw blessures.
Mocht het nodig zijn dan kan er ook een screening gedaan worden om de blessure beter in kaart te brengen.

lees meer
bericht van 08 maart 2019

Last van de nek- en bovenrug? Misschien ook wel last van hoofdpijn en/of uitstraling naar de schouders en armen? Zit u vaak voor langere tijd op de tablet of telefoon te werken, facebooken, appen of swipen? Dit zou goed met elkaar in verband kunnen staan.

lees meer
bericht van 07 maart 2019

Momenteel volgen Thom en Mario de opleiding echografie. Het wordt gebruikt om spieren, pezen, banden en soms zenuwen en bloedvaten van de armen en benen te visualiseren om hun kwaliteit, vorm en functie te beoordelen.

lees meer
bericht van 28 februari 2019

Vanaf maandag 25 februari is Lara als stagiaire aanwezig in onze praktijk. Lara volgt de opleiding fysiotherapie in Frankrijk en is nu vierdejaars student.

lees meer
bericht van 22 februari 2019

Menig onderzoek heeft bewezen: Bewegen is goed voor je brein.
Erik Scherder (hoogleraar neuropsychologie en bewegingswetenschappen) hamert op het belang van lichaamsbeweging.

lees meer
bericht van 14 februari 2019

Roos en Lara, twee van onze kinderfysiotherapeuten, zijn gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met problemen van buik- en bekkenregio. 

lees meer
bericht van 31 januari 2019

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker.

lees meer
bericht van 25 januari 2019

De eerste maand van 2019 zit er alweer bijna op.
Houdt u zich nog steeds aan de goede voornemens van meer bewegen?

lees meer
bericht van 17 januari 2019

In Galerie De Kapelberg te Egmond aan de Hoef is van 18 januari t/m 17 februari 2019 een tentoonstelling van onder meer tekeningen en schilderijen van Ben Lammers van het ketelhuis van het voormalig Elisabeth Ziekenhuis te zien. In dit voormalig ziekenhuis is sinds 2003 het Medisch Centrum Elisabeth gevestigd. 

lees meer
bericht van 11 januari 2019

Komende zondag 13 januari staan we met een aantal collega’s van Fysiotherapie Elisabeth aan de start van de kwart en halve marathon van Egmond!

lees meer
bericht van 10 januari 2019

Wanneer je rug- of nekpijn chronisch is kan het zijn dat alleen fysiotherapie niet voldoende helpt. Vaak zien we dat dit ook samenhangt met klachten op andere gebieden, zoals: stress, somberheid en spanning. Deze klachten hebben een grote invloed op iemands leven en kunnen de pijnklachten bovendien versterken.

lees meer
bericht van 20 december 2018

Eind november is er een informatie avond gehouden in het ziekenhuis in Alkmaar over osteoporose. Nadat de reumatoloog over ‘medicatie bij osteoporose’ had gesproken gaf onze collega
Josine Veldman een presentatie over ‘osteoporose en bewegen’.

lees meer