Bel ons:

072-520 40 70

E-mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bericht van 15 januari 2022

Goed nieuws!!! Vanaf maandag 17 januari gaan alle trainingsgroepen weer van start volgens het bekende schema.

Met een QR code mag er weer getraind worden. Wij hebben er zin in en zien jullie graag weer.

bericht van 03 december 2021

Je ergens in vastbijten, de tanden op elkaar zetten, even doorbijten, door de zure appel heen bijten, op je tandvlees lopen, je kaken op elkaar houden.
Gezegden en spreekwoorden waar vaak een kern van waarheid in zit.

lees meer
bericht van 19 november 2021

Een goede nachtrust is in het algemeen belangrijk voor je gezondheid, je energieniveau en je stemming. Zo belangrijk zelfs dat een slechte nachtrust sterk verbonden is met het niet goed kunnen herstellen van blessures of pijnklachten.

lees meer
bericht van 19 november 2021

Vanaf maandag werken al onze kinderfysiotherapeutes weer op de van Everdingenstraat!

Heeft u vragen over de ontwikkeling van uw kind, dan kunt u altijd terecht bij onze kinderfysiotherapeutes: Roos, Charlot, Judith en Lara. 

lees meer
bericht van 16 november 2021

Vanaf nu hebben we een Floor® outdoor les op woensdag om 18 uur! Doe je mee? 

De les wordt gegeven onder de overkapping bij Fysiotherapie Elisabeth. Je hebt geen QR code nodig. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bericht van 29 oktober 2021

De competities zijn weer begonnen! Na bijna 1,5 jaar van geen wedstrijden en weinig training mag dit gelukkig weer. Dit is natuurlijk super, maar deze lange periode van minder bewegen kent ook zijn nadelen.  Voornamelijk onze conditie is minder geworden.

lees meer
bericht van 18 oktober 2021

5 en 8 oktober hebben we eindelijk weer mensen met de ziekte van Parkinson getest. Dit deden we elk half jaar, helaas kon dit het afgelopen jaar niet wegens Corona. Dit doen we om te monitoren hoe het gaat met de conditie, de balans, de kracht en het valrisico.

lees meer
bericht van 08 oktober 2021

65% van de Nederlanders geeft aan ontevreden te zijn over hun slaapkwaliteit.
10-12% van de Nederlanders is bekend met chronische slapeloosheid (insomnia) soms gepaard gaande met slaapapneu.

lees meer
bericht van 24 september 2021

Onze collega’s Sifra en Josine hebben middels een tweedaagse cursus hun vakkennis op het gebied van neurologie verhoogd. Deze cursus werd georganiseerd door het CVA netwerk Alkmaar waar de dames lid van zijn.

lees meer
bericht van 16 september 2021

Danielle Hooijschuur is in augustus ons team komen versterken.

Danielle zal maandagochtend, dinsdag, donderdagochtend en vrijdag aanwezig zijn op de praktijk.

Danielle Easy Resize

bericht van 10 september 2021

Heeft u sinds kort of al langer last van pijnklachten in uw handen, pols of onderarm, blijf er dan niet langer mee doorlopen en maak een afspraak bij één van onze handtherapeuten.

Handtherapie is een specialisatie die na de opleiding fysiotherapie gevolgd kan worden.
Wij hebben al geruime tijd ervaring in het stellen van een diagnose, behandelen en eventueel doorverwijzen voor verder onderzoek van hand/polsklachten.
Wij werken hiervoor onder andere samen met de handspecialisten van het NWZ.

Recentelijk heeft Thom Klaase een verdiepingsopleiding handrevalidatie afgerond bij the Hand Academy waardoor de behandelmogelijkheden verder zijn uitgebreid. 

Binnen onze praktijk zijn Thom Klaase en Diederik Verhoeven de handtherapeuten.
Mocht u meer informatie willen wat handtherapie voor u kan betekenen neemt u dan contact op met 072- 520 40 70 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Handtherapie certificaat Thom

Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie, NVHT. (www.handtherapie.com). 

bericht van 03 september 2021

Bewegen en sporten is goed voor je, daar kan geen twijfel over bestaan!
Maar hoeveel moet je bewegen om gezond te blijven?
En is dat hetzelfde voor bijvoorbeeld kinderen, ouderen en mensen met een beperking? Dat vertellen de beweegrichtlijnen je.
En die geven ook meteen aan: Bewegen is goed, meer bewegen is beter.

Bij Fysiotherapie Elisabeth zijn diverse specialisten die op deze vragen antwoord kunnen geven. Naast (sport)fysiotherapeuten, zijn er kinderfysiotherapeuten, lifestyle-coaches en een oefentherapeut aanwezig die gericht advies geven en hulp kunnen bieden.

Bron tekst: https://www.allesoversport.nl/artikel/hoeveel-moet-je-bewegen-volgens-de-beweegrichtlijnen/

Bewegen

Bron foto: Kenniscentrum Sport

bericht van 30 juli 2021

Een Functioneel Neurologische Stoornis (FNS) betekent dat er een onvermogen is van de hersenen, om signalen op de juiste manier te verzenden en te ontvangen.
Er is bij FNS geen sprake van schade aan de hersenen, maar het zenuwstelsel functioneert niet zoals het zou moeten.

lees meer
bericht van 29 juli 2021

Ben je 18 jaar en ouder, met obesitas (BMI ≥ 30 ) of met overgewicht (BMI ≥ 25) met co-morbiditeit en wil je aan de slag met een gezondere leefstijl?  Bij Fysiotherapie Elisabeth bieden we een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) Cool aan, een programma van 2 jaar met groepsbijeenkomsten en individuele consulten.

lees meer
bericht van 16 juli 2021

Het thuiswerken wordt langzamerhand weer ingeruild voor het werken op kantoor. Voor veel mensen is dit een welkome verandering. Zeker omdat het thuiswerken voor een toename van een lichamelijke klachten heeft gezorgd. Toch zijn met het werken op kantoor de lichamelijke klachten en de risico’s hierop niet in een keer weggenomen.

lees meer
bericht van 09 juli 2021

Judith Fenijn is per 1 juli het team van kinderfysiotherapeuten komen versterken.
Judith zal dinsdag, woensdag en vrijdag aanwezig zijn op de praktijk.

Judith verkleind

bericht van 27 juni 2021

 Wij hanteren per 28-6-2021 de volgende regels:

  • Mondkapjes: de verplichting voor het dragen van een mondkapje vervalt op plekken waar 1,5m afstand gehouden kan worden. Zowel patiënten als de therapeuten hoeven hier geen mondkapje meer te dragen. Het mag uiteraard wel.
  • Behandelingen: voorlopig zullen de therapeuten in de behandelkamer wel een mondkapje blijven dragen wanneer er geen 1,5m afstand gehouden kan worden. Dit vragen wij ook van onze patiënten. Hiervoor graag uw begrip.
  • Het naleven van de hygiënemaatregelen verandert niet.
  • De looplijnen en zitplaatsen blijven zoals aangegeven, op 1,5m afstand.
  • Groepen: Het maximaal aantal deelnemers in een groep of ruimte vervalt. Tegelijkertijd is daar 1,5 meter afstand de norm. Wij houden een maximum van 8 deelnemers in de groepen aan.
  • De gezondheidscheck is nog altijd de voorwaarde. Heeft u luchtwegklachten of griepverschijnselen, blijf thuis en laat u testen.
  • Komt u alstublieft niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de behandeling.
  • Wij blijven u verzoeken om uw eigen handdoek mee te nemen naar de praktijk. 
  • Tot slot, komt u nog zoveel mogelijk alleen naar de praktijk. Indien het gaat om uw kind, laat dan het liefst 1 ouder meekomen.
bericht van 25 juni 2021

De afgelopen jaren komt in veel onderzoeken naar voren dat, intensief sporten extra belangrijk is voor mensen met de ziekte van Parkinson. Bokstraining met een bokszak is een sport waarbij je intensief kunt trainen op je eigen niveau. Uit onderzoek blijkt dat mensen snel verbeteringen merken op verschillende gebieden, zoals een betere slaapkwaliteit, minder slaperigheid overdag en een verbetering van depressieve klachten. Ook scoren mensen hoger op een vragenlijst die de kwaliteit van leven meet.

lees meer
bericht van 17 juni 2021

De FLOOR® zwangerschapsbegeleiding en hersteltraining is weer in volle gang. Sinds begin deze maand zijn we weer op onze locatie gestart met de “live” lessen. Wil je meedoen?? Er is nog plek!!

lees meer
bericht van 11 juni 2021

Sophie Verhorst komt ons team versterken.
Op dit moment is Sophie op de maandag en donderdag aanwezig en per 1 juli zullen daar meer uren bijkomen.

 

Foto Sophie Website verkleind