Onderzoeken tonen aan dat mensen met Reumatoïde Artritis en Bechterew een grotere kwaliteit van leven ervaren tijdens en na het doen van groepsoefentherapie.
Tevens is gebleken dat deze vorm van therapie geen schade aan de gewrichten veroorzaakt of de ziekteactiviteit versterkt.
Trainen in groepsverband heeft veel voordelen. Het werkt stimulerend om in een vaste groep te oefenen en het motiveert om te blijven oefenen. Bovendien ervaren deelnemers aan groepsoefentherapie het contact met lotgenoten vaak als prettig en nuttig. De oefentherapie heeft als doel om uw uithoudingsvermogen, spierkracht, balans, coördinatie en lenigheid te verbeteren. We richten ons hierbij zo veel mogelijk op uw specifieke uitgangssituatie en persoonlijk doelstellingen. Op deze manier traint u om uw beperkingen bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten te verminderen.
Verwijzing:
De diagnose Reumatoïde Artritis en M. Bechterew wordt door de reumatoloog vastgesteld. De reumatoloog of huisarts kan u vervolgens verwijzen naar de fysiotherapeut. Ook kunt u gebruik maken van de directe toegankelijkheid fysiotherapie.
Vergoeding:
Afhankelijk van uw aanvullende verzekering wordt (een deel van) het programma vergoed.
Voor informatie over deze training kan men terecht bij Josine Veldman of Chantal Goldman van Fysiotherapie Elisabeth. Zij zijn aangesloten bij Reumanet Amsterdam, hierdoor blijven zij goed op de hoogte van de ontwikkelingen in dit vakgebied.